فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی - پیاپی 39 (تابستان 1400)

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 39 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • یحیی فوزی، محمد محمودی کیا* صفحات 1-23
    هدف

    بررسی وجوه اختلاف و افتراق الگوهای اندیشه ورزی معطوف به توسعه در کشورهای اسلامی پیشرو، می کوشد به مقایسه این الگوها بر اساس 5 مولفه «نوع نگرش به پیشرفت»، «نوع نگرش به دین»، «مبانی دینی الگوی پیشرفت»، «مصادیق دین در عرصه پیشرفت» و نیز «نقش بوم زیست بر الگوی پیشرفت» در کشورهای ایران، ترکیه و مالزی اقدام نماید و به این سوال پاسخ دهد که رویکرد به پیشرفت و نسبت آن با دین در اندیشه ورزی معطوف به پیشرفت در سه کشور مذکور چه تفاوت ها و تشابه هایی با یکدیگر دارد؟

    روش شناسی پژوهش

    روش این پژوهش توصیفی - مقایسه ای است که مبتنی بر اطلاعات کتابخانه ای، ابتدا به توصیف رابطه دین با توسعه و پیشرفت در کشورهای اسلامی مذکور پرداخته و در ادامه، با روش تطبیقی به مقایسه مولفه های مورد نظر در باب پیشرفت در این کشورها اقدام می کند.

    یافته ها

    نخست، الگوهای اندیشه ورزی در خصوص پیشرفت تحت تاثیر مذاهب و سنت های بومی طیفی از الگوهای پیشرفت بومی اسلامی را در بین اندیشمندان آن کشورها مطرح کرده است و دوم آن که، علی رغم برخی تفاوت های بنیانی، این الگوها در خصوص رویکرد به دین و پیشرفت در حال نزدیک شدن به یکدیگر می باشند و همگی درصدد نوعی بهره مندی گزینشی از مظاهر پیشرفت و تمدن غربی و مدرنیته معطوف به شرایط بومی خود هستند.

    نتیجه گیری

    وجه اشتراک تمام الگوهای توسعه در کشورهای اسلامی عبارتند از: بهره مندی گزینشی از مظاهر پیشرفت و تمدن غربی و مدرنیته؛ اعتقاد به جامعیت اسلام، و نیز امکان بازتعریف و فهم مجدد آموزه ‎های دینی بر اساس سه عنصر زمان، مکان و مصلحت در چارچوب مفهوم اجتهاد و دین اندیشی؛ تلاش برای سازگار نمودن اسلام با مدرنیته غربی؛ تاکید بر برخی مولفه های مکتب اقتصادی اسلام به خصوص بانکداری اسلامی.

    کلیدواژگان: الگوی بومی از توسعه، اسلام گرایی، پیشرفت، کشورهای اسلامی پیشرو، اندیشمندان مسلمان
  • علیرضا سمیعی اصفهانی*، علی باقری دولت ابادی، نفیسه الله دادی صفحات 25-51
    هدف

    در آغاز هر سال سخنرانی نوروزی رهبر معظم انقلاب از بارزترین فرصت هایی است که رویکرد یک ساله نظام سیاسی را نسبت به مسایل و موضوعات داخلی و بین المللی آشکار می سازد. از این رو هدف نوشتار حاضر تحلیل محتوای کمی و کیفی سخنرانی های نوروزی رهبر معظم انقلاب بین سال های 1395-1399 است تا بر پایه آن بتوان مشکلات اساسی کشور را شناسایی و راهکارهایی برای برطرف کردن آنها ارایه نمود.

    روش شناسی پژوهش

    رویکرد ترکیبی تحلیل محتوای کمی و کیفی است. واحد تحلیل؛ جمله و شیوه انتخاب به صورت نمونه گیری تمام شمار و هدفمند انجام شده است. در مرحله بعد، برای تحلیل داده ها، به شیوه گلیزر و استراوس، شماری از جملات و پرکاربردترین واژه ها به مثابه «واحدهای معنایی» کدگذاری و توصیف گردیده و در نهایت معانی مورد نظر کشف و تفسیر صورت گرفته است.  

    یافته ها

    در بازه پنج ساله مورد نظر، در کنار سایر مسایل مربوط به حوزه های فرهنگی، سیاسی و سیاست خارجی، محور اصلی مباحث مقام معظم رهبری، همواره مسایل اقتصادی بوده است و معظم له، همواره بر مسایل و مشکلات اقتصادی و راهکارهای برون رفت از آنها تاکید کرده اند.

    نتیجه گیری

    با توجه به تکرار و شدت واژگان مربوط به حوزه اقتصاد در بیانات نوروزی مقام معظم رهبری طی سال های 1395-1399، می توان نتیجه گرفت که مسایل و موضوعات اقتصادی در صدر مشکلات کشور قرار دارد، از این رو، توجه به بنیان های اقتصاد داخلی، بومی سازی اقتصاد و هوشمندی اقتصادی از جمله راهکارهای مقابله با تحریم های اقتصادی است که باید در سیاستگذاری های بلندمدت و اهداف کلان و راهبردی نظام لحاظ گردد.

    کلیدواژگان: مقام معظم رهبری، تحریم، سیاستگذاری راهبردی، اقتصاد، برجام
  • حسین ارجینی، محمدعلی صادق زاده* صفحات 53-70
    هدف

    دیپلماسی عمومی یکی از ابزارهای موثر نیل به اهداف سیاست خارجی ایران محسوب می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی نقش امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در کارآمدی دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران از طریق گفتمان سازی است.

    روش شناسی پژوهش

    پژوهش حاضر، به صورت توصیفی - تحلیلی به تبیین اندیشه و سیره ی عملی رهبری نظام در شکل دهی و جهت بخشی به گفتمان های انقلاب اسلامی و کاربست آن در دیپلماسی عمومی پرداخته است.  

    یافته ها

    رهبری نظام با توجه به جایگاه خود در ساختار سیاسی - حقوقی کشور به عنوان یک منبع مستقل و بی بدیل، نقش موثر و سازنده ای در ایجاد و هویت بخشی به ادبیات گفتمانی انقلاب اسلامی در عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی عمومی ایران داشته است. چنانچه با بیان اهداف، آرمان ها و مسیولیت های فراملی نظام جمهوری اسلامی ایران، به غیریت سازی از سایر گفتمان ها در عرصه جهانی تلاش شده است.

    نتیجه گیری

    رهبری نظام با تشریح و تبیین گفتمان های انقلاب اسلامی، نقش راهبردی در جهت تامین منافع ملی و مصالح اسلامی داشته است. همچنین با آگاهی بخشی، اعتمادسازی و ارایه تصویر مطلوب، بر گسترش قدرت نرم و عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در میان سایر ملت ها و افکار عمومی افزوده شد.

    کلیدواژگان: رهبری نظام، دیپلماسی عمومی، گفتمان سازی
  • حسن رحیمی* صفحات 71-96
    هدف

    در تاریخ معاصر، چگونگی ارتباط دین و سیاست بین اندیشمندان اسلامی، مورد بحث بوده است. علی عبدالرازق مصری و امام خمینی(ره) از مهم ترین عالمان دینی هستند که به نسبت دین و سیاست به عنوان بنیادی ترین موضوع اندیشه سیاسی در اسلام پرداخته و به دو نتیجه متفاوت رسیده اند. هدف این مقاله این است که با بررسی اندیشه سیاسی این دو اندیشمند مسلمان؛ علت تفاوت دیدگاه آن ها را نسبت به امکان و امتناع حکومت اسلامی ارزیابی کند.

    روش شناسی پژوهش

    این پژوهش به صورت مقایسه ای و با ابزار اسنادی و کتابخانه‏ ای انجام شده و پس از جمع آوری داده ‏ها، از روش تحلیل متن استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های مقاله نشان می دهد که علی عبدالرازق و امام خمینی(ره) به عنوان دو عالم دینی موثر در جهان اسلام درباره امکان و امتناع حکومت دینی از دو مبانی متفاوت به این موضوع وارد شده اند. امام(ره) با نگاهی جامع و هستی شناسانه توحیدی و با الهام گیری از مبانی امامت شیعی به لزوم حکومت اسلامی تاکید دارد؛ در حالی که عبدالرازق متاثر از مکتب سکولاریسم به جدایی دین و سیاست می رسد.

    نتیجه گیری

    می توان گفت عبدالرازق مصری از جایگاه یک عالم اسلامی، تلاش دارد از منابع دینی برای مدعیات خود دلایلی فراهم کند تا برای جوامع اسلامی قابل پذیرش باشد؛ اما در واقع نگاه ایشان برون دینی و از منظر سکولاریسم است.

    کلیدواژگان: حکومت، علی عبدالرازق، امام خمینی (ره)
  • علیرضا حسین زاده دیلمی، حسین مهربانی فر* صفحات 97-121
    هدف

    این مقاله چگونگی بازتاب عقلانیت انقلاب اسلامی را در نظام معرفتی و منطق عملی شهید بهشتی و آیت الله مصباح یزدی به عنوان دو تیوری پرداز شاخص انقلاب اسلامی مطالعه می کند.

    روش شناسی پژوهش

    بررسی مواضع متفکران منتخب در چارچوب تحلیل تطبیقی و مقایسه ای با بهره گیری از روش اسنادی در گردآوری اطلاعات، صورت پذیرفته و در نهایت چگونگی تبلور عقلانیت انقلاب اسلامی در اندیشه و عمل هر کدام با یکدیگر مقایسه شده است.

    یافته ها

    این دو متفکر کوشیده اند مساله ها و نیازهای زمانه خود را خارج از سیطره ساختاری عقلانیت مدرن، برپایه خوانشی اجتماعی از مکتب اسلام صورت بندی کرده و برای حل آن ها دست به ابداع بزنند؛ تا جایی که در پیشبرد نهضت اسلامی مساله رهبری اجتماعی در اندیشه شهید بهشتی برجسته می شود حال آن که در اندیشه آیت الله مصباح یزدی اصالت با مساله شناخت و اصلاح آن است که هر یک صورت بندی های متفاوتی از عقلانیت انقلاب اسلامی را در حوزه عمل و اعتباریات اجتماعی پیش می کشد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مقایسه حاکی از آن است که با دو رویکرد عقلانی در انقلاب اسلامی مواجه هستیم که یکی با محوریت مساله شناخت و راهبرد تعلیم و تربیت معطوف به ایجاد اشتراک نظر بر سر مبادی، مبانی و غایات، بر آن است تا در عقاید و اعمال آحاد اعضای جامعه، جانب وحدت را نگه دارد و دیگری با اهتمام به طراحی مجاری رفتن از مبادی به سمت غایات، جذب و هضم کثرت در جریان کنش های اجتماعی هم سو و هم افزا را ذیل رهبری اجتماعی دنبال می کند.

    کلیدواژگان: عقلانیت انقلاب اسلامی، شهیدبهشتی، آیت الله مصباح یزدی
  • امیرحسین عسکری*، سید جواد صالحی، مصطفی الماسی صفحات 123-137
    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی روابط ایران و روسیه در دوره پس از انقلاب اسلامی، مطالعه موردی دو دهه ی 1380 و 1390 شمسی است. روابط ایران و روسیه در دو دهه مذکور دارای نوسانات زیادی بوده است به گونه ای که پس از یک دوره عدم پویایی و رکود در فاصله سال های 1384 تا 1392 روابط دو کشور، در سال های 1392 تا 1398، همگرایی زیادی در برخی ابعاد سیاست بین الملل نشان داده اند.

    روش شناسی پژوهش

    در این راستا پژوهش حاضر با به کارگیری روش توصیفی و تحلیلی درصدد پاسخ به این سوال است که روابط روسیه و ایران دهه های 80 و 90 شمسی چگونه قابل توضیح است؟ برای پاسخ به این سوال از الگوی پیوستگی جیمز روزنا استفاده شده است. به عبارت دیگر، هدف این پژوهش توضیح علل نوسانات روابط ایران و روسیه بر اساس متغیرهای سطح تحلیل خرد و کلان الگوی پیوستگی جیمز روزنا است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهند روابط ایران و روسیه در این دو دوره شرایط متفاوتی را تجربه کرده است و در حالی که در دوره اول روابط آنها نسبتا راکد و ساکن بوده است، در دوره دوم این روابط پویاتر و فعال تر شده است و متغیرهای سطح کلان مانند منافع مشترک در سوریه و عراق، مقابله با هژمونی ایالات متحده در خاورمیانه، تحریم ها و حصول به توازن قدرت در مقابل آمریکا عامل عمده تغییر در مناسبات دوجانبه ی این دو کشور بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش همچنین نشان می دهند هرگاه متغیر نظام بین الملل فعال تر شود، روسیه و جمهوری اسلامی ایران گرایش بیشتری به همکاری با یکدیگر نشان می دهند.

    کلیدواژگان: ایران، روسیه، روابط خارجی، الگوی پیوستگی جیمز روزنا
  • علی غفرانی*، رضا محمدی صفحات 139-156
    هدف

    این مقاله در نظر دارد تا زبان بدن آیت الله مدنی را با تکیه بر عکس های موجود از ایشان، مورد بررسی قرار دهد و به این پرسش پاسخ دهد که از حالات صورت و چشم و سر گردن و شانه ها و طریقه ایستادن و نشستن و تعاملات اجتماعی ایشان چه پیام هایی را می توان دریافت کرد؟

    روش شناسی پژوهش

    این پژوهش بر مبنای روش توصیفی - تحلیلی انجام شده و از روش های کمی و آماری نیز کمک گرفته شده است.

    یافته ها

    عکس های شهید مدنی نشان می دهد که ایشان در عین جدی بودن و اعتماد به نفس بالا، زبان بدنی خوشحال دارند. البته این جدیت، در هنگام نماز به خشوع و خضوع با سر و گردنی کج، در مقابل خداوند تغییر می یابد. همچنین از حالت دستان ایشان می توان به ادب و احترامی پی برد که نسبت به دیگران قایلند. تعامل اجتماعی و رابطه صمیمی ایشان با دوستان و اطرافیان نیز از جمله مشخصه های آشکار در زبان بدن ایشان است.

    نتیجه گیری

    بررسی زبان بدن آیت الله مدنی به عنوان یکی از شهدای محراب و از شاگردان مکتب شیعه، نشان می دهد که وی از آیات، احادیث و سیره پیامبر(ص) الگو گرفته و به عبارت دیگر، زبان بدن ایشان تابع زبان بدن بزرگان دین و پیامبر بوده و مصداق این آیه اند که؛«مومنان نه ناراحت می شوند و نه ترسی بر آنهاست».

    کلیدواژگان: شهید محراب سید اسدالله مدنی، زبان بدن، پروگزمیک
  • حسن قراباغی* صفحات 157-175
    هدف

    معلمان بزرگ به سان الگویی نیکو برای دیگران همواره به دارا بودن شخصیتی اثر بخش در طول زندگی و نیز دریافت معانی حقیقی از زندگی شناخته می شوند. شناخت و دریافت معنا از زندگی به عنوان ابزار کلیدی در حل مسایل و دارا بودن اثربخشی در طول و عرض زندگی با استفاده از نگاه معمول به ابعاد شخصیتی افراد میسور نمی گردد. هوش معنوی، مجموعه ای از توانایی ها برای استفاده از فرصت ها است که می تواند زندگی و سازگاری فرد را پیش بینی و به نمایش بگذارد. هدف این پژوهش شناسایی مولفه های هوش معنوی بر مبنای ویژگی های شخصیتی شهید محراب آیت الله سیداسدالله مدنی است.

    روش شناسی پژوهش

    در این پژوهش برای شناسایی مولفه های هوش معنوی از روش کیفی تحلیل مضمون و مدل هوش معنوی ایمونز استفاده کرده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بر اساس تحلیل مضمون صورت گرفته، 28 مضمون اصلی و 29 مضمون فرعی از ویژگی های شخصیتی شهید مدنی را شناسایی نمود.

    نتیجه گیری

    مضامین اصلی و فرعی شناسایی شده با مراحل پنج گانه مدل هوش معنوی ایمونز که شامل قابلیت تعالی، ورود به سطح معنوی بالاتر، توانایی یافتن تقدس در فعالیت ها و رویدادها، بکارگیری منابع معنوی برای حل مسایل زندگی، توانایی انجام رفتار فاضلانه است، منطبق است.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، روش تربیتی الگویی، سید اسدالله مدنی، مدل هوش معنوی ایمونز
  • سید محمدکاظم حجازی*، پیمان باقری تلواژگانی صفحات 177-194
    هدف

    یکی از نظریه های حوزه جامعه شناختی، نظریه اقتدار کاریزماتیک ماکس وبر می باشد. پژوهش حاضر در نظر دارد که فعالیت ها و اقدامات شهیدان آیت الله مدنی و سرلشگر سلیمانی را بر اساس نظریه کاریزماتیک وبر بررسی نماید. بدین ترتیب مسئله اصلی این پژوهش، پاسخ گویی به این سوال است که تا چه میزان نظریه کاریزماتیک وبر با شخصیت شهیدمدنی و شهیدسلیمانی قابل انطباق است؟ و در چه حوزه هایی بین این نظریه و دو شخصیت مذکور شباهت و تفاوت وجود دارد و دلایل آن در چیست؟

    روش شناسی پژوهش

    روش پژوهش این مقاله با توجه به رویکرد جامعه شناختی آن، از نوع توصیف و تحلیل داده ها تطبیقی- مقایسه ای، در چارچوب نظریه کاریزماتیک و شناسایی ابعاد شخصیت فردی، سیاسی، مذهبی و اجتماعی شهیدمدنی و شهیدسلیمانی در قالب این نظریه می باشد.  

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که هر دو شخص معتقد به باورهای مذهبی، انقلابی و ملزم به رعایت امر ولی فقیه زمان خویش بودند و با تمام وجود در خدمت انقلاب حضور داشتند و به یک مکتب برای انقلاب اسلامی تبدیل شدند. هم چنین آنها جایگاه غیرقابل وصفی در میان طرفدران و پیروان خویش یافتند. هیچ کدام درصدد گسترش عقیده ای منسوخ در جامعه نبودند. هم چنین عدم حضور آنها منجر به سقوط حکومت نگردید، بلکه باعث تثبیت هر چه بیشتر آن شد.

    نتیجه گیری

    بررسی شخصیت این دو شهید با نظریه وبر نشان می دهد که در کنار وجود بعضی شباهت ها و ویژگی های میان زندگی دو شهید با نظریه، تفاوت های محسوسی نیز با آن وجود دارد و این مسئله بیانگر این موضوع می باشد که نظریه های غربی تطابق چندانی با جوامع دیگر به خصوص شخصیت های انقلاب اسلامی ندارند.

    کلیدواژگان: نظریه کاریزماتیک وبر، شهید مدنی، شهید سلیمانی
|
  • Yahya Fozi, Mohammad Mahmoodikia * Pages 1-23

    The issue of thinking about the pattern of development in Islamic countries has always been one of the intellectual concerns of Muslim thinkers and politicians, and each of them, in accordance with their ecological characteristics as well as the way of looking at progress and religion, have reproduced a local pattern of progress. The construction of various models of progress has led to the Islamic world. This research with a descriptive-comparative method and with the aim of examining the differences and differentiation of development-oriented thinking patterns in leading Islamic countries, tries to compare these patterns based on 5 components: "Attitude toward progress", "Attitude towards religion", "Fundamentals" Religious Pattern of Progress "," Examples of Religion in the Field of Progress "and" The role of atmosphere on the Pattern of Progress "in Iran, Turkey and Malaysia and answer the question that the approach to progress and its relationship with religion in thought-oriented progress What are the differences and similarities between the three countries?The findings of this study indicate that, first, the patterns of thinking about progress under the influence of indigenous religions and traditions have introduced a range of patterns of indigenous Islamic progress among the thinkers of those countries, and second, despite some fundamental differences, these patterns Approaches to religion and progress are approaching each other and all are seeking a selective benefit from the manifestations of progress and Western civilization and modernity focused on their native conditions and are repeating common experiences in various political, economic and social fields.

    Keywords: Indigenous model of development, Islamism, Progress, leading Islamic countries, Muslim thinkers
  • Alireza Samiee Esfahani *, Ali Bagheri Dolatabadi, Nafiseh Allahdadi Pages 25-51
    Main purpose

    The purpose of this article is to analyze the quantitative and qualitative content of the Nowruz speeches and speeches of the Supreme Leader of Iran between 2015-2020 in order to identify the basic problems of the country and provide solutions to solve them.

    Methodology

    The method used in the research is a combined approach of quantitative and qualitative content analysis. Unit of analysis was the sentence and selection method were done by the whole number and purposeful sampling. In the next step, for data analysis, by Glaser and Strauss method, many sentences and the most commonly used words are coded and described as "semantic units" and finally the desired meanings are discovered and interpreted.

    Findings

    The research findings show that in the five years, along with other issues and topics related to cultural, political, and foreign policy areas, the main focus of the Supreme Leader's discussions (according to the meanings and strategies derived from the speech) at the beginning of each year has always been economic issues.

    Conclusion

    Considering the frequency and intensity of words related to the field of economy in the Supreme Leader's Nowruz speeches during 2015-2020, it can be concluded that economic issues are at the forefront of the country's problems. Therefore, attention to the foundations of the domestic economy, economic localization, and economic intelligence are among the strategies to deal with economic sanctions that should be considered in long-term policies and macro goals of the country.

    Keywords: Supreme Leader of Iran, Sanctions, Strategic Policy Making, economy, JCPOA
  • Hosein Arjini, Mohammadali Sadeghzadeh * Pages 53-70

    Public diplomacy is one of the effective tools to achieve Iran's foreign policy goals. The position and role of Imam Khomeini and the Supreme Leader in directing the public opinion of other nations in order to protect the values of Islam and the revolution is of great importance. In this article, in response to the main question, what is the role of the system leadership in the efficiency of public diplomacy through discourse-building, to ensure national interests and Islamic interests? The hypothesis was tested that the leadership of the system, given its position as an independent source in the political-legal structure of the country, the religious authority of the Shiite world and the existing capacities in the discourse literature of the Islamic Revolution, play an important role in activating, strengthening and efficiency of diplomacy. The general public of the Islamic Republic of Iran has had an Islamic awakening and a software movement by explaining the semantic system, by building communication, building trust and awareness, as well as by strengthening the axis of resistance. This is a good opportunity to influence the general and special audiences and to expand the soft power of the Islamic Republic of Iran in order to present a favorable image as well as to counter the distortions and negative propaganda of the enemies.

    Keywords: Leadership, Islamic revolution, public diplomacy, discourse building
  • Hasan Rahimi * Pages 71-96
    Purpose

    In contemporary history, how religion and politics are related between Islamic thinkers has been discussed. Ali Abd al-Raziq al-Masri and Imam Khomeini are among the most important religious scholars who have dealt with religion and politics as the most fundamental subject of political thought in Islam and have reached two different conclusions. The purpose of this article is to examine the political thought of these two Muslim thinkers about the possibility and impossibility of an Islamic government.

    Methodology

    This research has been done comparatively with documentary and library tools and after collecting data, the text analysis method has been used.

    Findings

    The findings of the article show that Ali Abd al-Raziq and Imam Khomeini (RA) as two influential religious scholars in the Islamic world about the possibility and refusal of religious rule have entered into this issue from two different bases. Imam Khomeini (ra) with a comprehensive and monotheistic ontological view and inspired by the principles of Shiite Imamate emphasizes the need for Islamic rule, while Abdul Raziq, influenced by the school of secularism, achieves the separation of religion and politics.

    Conclusion

    It can be said that Abd al-Raziq al-Masri, from the position of an Islamic scholar, tries to provide reasons for his claims from religious sources in order to be acceptable to Islamic societies. But in fact, his view is extra-religious and from the position of secularism

    Keywords: Government, Ali Abdul Raziq, Imam Khomeini
  • Alireza Hosseinzadeh Deylami, Hossein Mehrabanifar * Pages 97-121
    Purpose

    This essay studies how the rationality of the Islamic Revolution is reflected in the epistemic system and practical logic of Shahid Beheshti and Ayatollah Misbah Yazdi as the two popular theorists of the Islamic Revolution.

    Research Methodologies

    For the study of the approaches and ideas of these thinkers, comparative analysis has been used and finally the reflection of the rationality of the Islamic Revolution in the epistemic system and practical logic of Shahid Beheshti and Ayatollah Misbah Yazd has been compared.

    Findings

    These two thinkers have tried to formulate the problems and needs of their age outside the structural domination of modern rationality, based on a social reading of the school of Islam to have innovation in solving them; to the extent that in the advancement of the Islamic movement, the issue of social leadership is highlighted in the thought of Shahid Beheshti, while in the thought of Ayatollah Mesbah Yazdi, the centrality of cognition and reforming it, is highlighted; each of which proposes different formulations of the Islamic Revolution in the field of action and social rules.

    Conclusion

    The results indicates that we are confronting with two rational approaches in the Islamic Revolution; one of which focuses on the issue of cognition and education strategy aimed at creating a consensus on the principles, foundations and ends, intends to make unity in the beliefs and actions of individuals and the other with designing the paths from the beginning to the end, pursues the absorb and the integration of multiplicity and differences in harmonious social activities under social leadership.

    Keywords: The rationality of Islamic Revolution, Shahid Beheshti, Ayatollah Mesbah yazdi
  • Amir Hossein Askari *, Seyed Javad Salehi, Mostafa Almasi Pages 123-137

    Iran-Russia relations have fluctuated a lot in the last two decades, so that after a period of lack of dynamism and stagnation between 2005 and 2013, the relations between the two countries, in 2013 to 2018, have shown great convergence in some aspects of international politics. In this regard, the present study, using descriptive and analytical methods, seeks to answer the question of how the relations between Russia and Iran in the 80s and 90s can be explained? To answer this question, the James Rosena continuity model has been used. In other words, the purpose of this study is to explain the causes of fluctuations in Iran-Russia relations based on the variables of the level of micro and macro analysis of the James Rosena continuity model. Findings show that Iran-Russia relations have experienced different conditions in these two periods, while in the first period their relations were relatively stagnant and static, in the second period these relations have become more dynamic and active, and macro-level variables such as common interests in Syria and Iraq, confronting US hegemony in the Middle East, sanctions, and gaining a balance of power with the United States have been major drivers of change in bilateral relations. The results of this study also show that the more active the variable of the international system, the more inclined Russia and the Islamic Republic of Iran are to cooperate with each other.

    Keywords: Iran, Russia, Foreign Relations, James Rosenau Theory
  • Ali Ghofrani *, Reza Mohammadi Pages 139-156
    Objective

    This article intends to examine the body language of Ayatollah Madani based on the available photographs of him And to answer the question, what messages can be received from the postures of her face, eyes, head, neck, shoulders, the way she stands and sits, and her social interactions?

    Research method

    This research is based on descriptive-analytical method and quantitative and statistical methods have been used.Examining the body language of Ayatollah Madani as one of the martyrs of the altar and one of the students of the Shiite school, shows that she followed the example of the verses, hadiths and manners of the Prophet In other words, their body language was subject to the body language of the great men of religion and the Prophet As it is based on this verse "Believers are neither upset nor afraid." They have happy body language But at the same time, they seem serious, focused, and confident in their work Of course, this seriousness changes during prayer to humility and submission, with a bowed head and neck, in front of God. Also, the state of their hands shows the respect they have for others. Her social interaction and intimate relationship with friends and relatives are also obvious features in her body language.

    Keywords: Martyr Mihrab Seyed Assadollah Madani, body language, Proxemics
  • Hasan Qarabaghi * Pages 157-175
    Target

    Great teachers, as a good role model for others, are always known to have an effective personality throughout life as well as to receive true meanings from life. Recognizing and receiving the meaning of life as a key tool in solving problems and being effective throughout life is not possible by using the usual view of the personality dimensions of individuals. Spiritual intelligence is a set of abilities to take advantage of opportunities that can predict and demonstrate one's life and adjustment. The purpose of this study is to identify the components of spiritual intelligence based on the personality traits of the martyr of the altar, Ayatollah Seyyed Assadollah Madani.

    Research Methodology

    This research has used the qualitative method of content analysis and Emmons spiritual intelligence model to identify the components of spiritual intelligence.

    Results

    Based on the content analysis, the research findings identified 28 main themes and 29 sub-themes of Shahid Madani personality traits.

    Conclusion

    The identified main and secondary themes are consistent with the five stages of Emmons' model of spiritual intelligence, which include excellence, entering a higher spiritual level, the ability to find sanctity in activities and events, using spiritual resources to solve life problems, and the ability to perform virtuous behavior.

    Keywords: spiritual intelligence, Model Educational Method, Seyed Assadollah Madani, Emmons spiritual intelligence model
  • Seyyed Mohammad Kazem Hejazi *, Peyman Bagheri Pages 177-194
    Objective

    One of the theories in the field of sociology is Max Weber theory of charismatic authority. The present study intends to examine the activities and actions of the martyrs of Ayatollah Madani and General Soleimani based on Weber's charismatic theory. Thus, the main issue of this research is to answer the question to what extent is Weber's charismatic theory compatible with the personality of Shahid Madani and Shahid Soleimani? And in what areas are there similarities and differences between this theory and the two mentioned personalities, and what are the reasons for it?

    Research Methodology

    According to its sociological approach, the research method of this article is comparative-comparative description and analysis of data in the framework of charismatic theory and identification of personal, political, religious and social dimensions of Shahid Madani and Shahid Soleimani in the framework of this theory.

    Findings

    The findings of this study show that both individuals believed in religious, revolutionary beliefs and were obliged to observe the order of the supreme leader of their time and were present in the service of the revolution with all their being and became a school for the Islamic revolution. They also found an indescribable position among their supporters and followers. None of them sought to spread outdated ideas in society. Also, their absence did not lead to the fall of the government, but rather stabilized it as much as possible.

    Conclusion

    The study of the personality of these two martyrs with Weber's theory shows that besides some similarities and features between the lives of the two martyrs and the theory, there are also significant differences with it. And this indicates that Western theories are not very compatible with other societies, especially the personalities of the Islamic Revolution.

    Keywords: Weber's charismatic theory, martyr Madani, martyr Soleimani